На головну Карта сайту Написати нам   Перейти до авторизаціїАвторизацiя
Українська Англійська
Новини з місць /
 
03.11.2010
 
Українська асоціація прокурорів висловлює щиру вдячність Олександру Івановичу Медведьку за його високопрофесійні плідні зусилля з розбудови органів прокуратури незалежної демократичної України.
 

Вітаємо та підтримуємо обрану Президентом України для призначення Генеральним прокурором України кандидатуру першого заступника Генерального прокурора, державного радника юстиції 1 класу Віктора Павловича Пшонки.

 

      Олександру Івановичу Медведьку судилося посісти високу відповідальну посаду Генерального прокурора в нелегкий час гострих політичних баталій та економічних негараздів, сплеску правового нігілізму, бажання окремих політиків фактично знищити прокуратуру шляхом ревізії та істотного звуження її прав та повноважень щодо захисту конституційного ладу в державі, прав та свобод громадян України.

 

      Олександр Іванович з честю відповів на ці виклики та виправдав високу довіру керівництва держави та колективу органів прокуратури.

 

      Досить сказати, що за останні п’ять років за актами реагування на користь громадян і держави прокурорами під керівництвом Генерального прокурора Олександра Медведька відшкодовано близько 15,5 мільярдів гривень. На вимогу прокурорів до бюджету перераховано понад 4,5 мільярдів гривень.

 

      Реально поновлено права майже 835 тисяч дітей, сплачено майже 6 мільярдів гривень заборгованої заробітної плати та 504 мільйони до Пенсійного фонду.

 

      Природно, що це далеко не усі досягнення, але і ці цифри говорять самі за себе.

 

      «Вагомою була роль прокуратури. Вона виявилася чи не єдиним органом, якому вдалося уникнути втягування в політичні ігри, витримати тиск політиків, урядовців, чисельні несправедливі висловлювання на свою адресу – і залишитися при цьому на сторожі закону», - таку високу оцінку отримала робота органів прокуратури з боку Глави держави під час координаційної наради 12 березня 2010 року.

 

      Тож від щирого серця ми зичимо шановному Олександру Івановичу міцного здоров’я, родинного тепла та благополуччя. Упевнені, що його порядність та професіоналізм принесуть йому успіх та людську повагу на будь-якій обраній ним у подальшому професійній ниві.

 

      Користуючись нагодою висловлюємо вітання Першому заступнику Генерального прокурора державному раднику юстиції 1 класу Віктору Павловичу Пшонці, кандидатура якого внесена Президентом до Верховної Ради для надання згоди на призначення Генеральним прокурором України.

 

      Ми вдячні Президенту за обрання кандидатом на призначення на цю високу посаду саме Віктора Павловича – одного з найдосвідченіших прокурорських працівників, професійних лідерів органів прокуратури.

 

      Не маємо сумніву, що під керівництвом Віктора Пшонки триватиме успішне подолання кризових явищ в державі, будуть досягнуті значні успіхи у реформуванні прокуратури з метою підвищення її ролі та ефективності у забезпеченні верховенства права та зміцненні правопорядку.

 

Публікуємо матеріали офіційного інтернет-представництва Президента України.
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1006/2010


Про звільнення О.Медведька з посади Генерального прокурора України

 

      Звільнити МЕДВЕДЬКА Олександра Івановича з посади Генерального прокурора України.

 

      Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ

 

      3 листопада 2010 року

 

Глава держави вніс до Верховної Ради письмове подання про призначення на посаду Генпрокурора України

 

      У зв’язку із завершенням терміну повноважень Президент України Віктор Янукович звільнив Олександра Медведька з посади Генерального прокурора України та вніс до Верховної Ради письмове подання про призначення на посаду Генерального прокурора України Віктора Пшонки.

 

Президент прокоментував своє рішення про кандидатуру на посаду Генерального прокурора

 

       “Я сьогодні підписав подання до Верховної Ради щодо кандидата на посаду Генерального прокурора України. Ми порадилися з Олександром Медведьком, іншими співробітниками правоохоронних органів, які досить добре знають кадри, і прийшли до спільного висновку, що дуже важливо в цьому питанні мати спадковість кадрів. Першим заступником Олександра Медведька є Віктор Пшонка. Я зупинився на цій кандидатурі і прийняв таке рішення”, - сказав сьогодні в Луганську Президент України Віктор Янукович.

 

      Говорячи про діяльність Генпрокурора О. Медведька, який обіймав цю посаду п’ять років, Віктор Янукович високо оцінив його роботу. “Це дуже досвідчений керівник, який, можна сказати, присвятив своє життя роботі в правоохоронних органах, органах прокуратури. Він прекрасний слідчий, хороша людина”, - сказав Президент.

 

      За словами Глави держави, у нього з О. Медведьком відбулася бесіда, під час якої той звернувся з проханням перейти на іншу роботу. “Він звернувся до мене, оскільки у нього закінчився п’ятирічний конституційний період перебування на посаді. Згідно закону, він має право працювали далі, тобто продовжити свою роботу з подальшим затвердженням за рішенням Президента України у Верховній Раді”, - зазначив Президент.

 

      “Головна причина: він вважає, що треба модернізувати органи прокуратури, потрібно проводити реформування системи правоохоронних органів та проводити ротацію кадрів”, - зауважив Глава держави.

 

      Остаточного рішення щодо подальшої роботи О. Медведька наразі немає, сказав Віктор Янукович. За словами Глави держави, воно буде прийнято у найближчі дні.

 

      “Він (О. Медведько) буде працювати, я впевнений, на достатньо високому рівні, і його досвід та знання потрібні державі”, - резюмував Президент.


 

Перейти до розділу

Коментарі
Для того щоб додати коментар, натистніть тут
2008 - 2024 Українська асоцiацiя прокурорiв. Усi права захищено.