На головну Карта сайту Написати нам   Перейти до авторизаціїАвторизацiя
Українська Англійська
Новини /
30.11.2016
ПРИВІТАННЯ ПРЕЗИДЕНТА ВГО УАП З ДНЕМ ПРАЦІВНИКІВ ПРОКУРАТУРИ

Шановні колеги!

 

  25 років тому Верховна Рада України прийняла Закон «Про прокуратуру».

 

  Майже через 9 років Президент України своїм Указом встановив професійне свято прокурорів – День працівників прокуратури.

 

  Прокурорська праця, як до 1991 року, так і після, завжди була пов’язана з боротьбою за правду, за справедливість, за закон. У той час, коли прокурори вели свою боротьбу, спираючись тільки на закон та використовуючи тільки надані законом можливості, їхні опоненти не гребували ніякими засобами: від опорочення та підкупу, до погроз, каліцтва та вбивств. Так, прокурори не лікарі, вчителі або будівельники. Виконуючи свою роботу, вони мають справу не з самими достойними представниками суспільства. І особливо непереливки стає, коли прокурорам протистають так звані високопосадовці. Дуже рідко в цій боротьбі перемагають право і закон, а значить, прокурор. Та й у більшості таких випадків, якщо на боці прокурора з’являються інші високопосадовці. Нажаль, це реалії сьогодення, які не свідчать про те, що у найближчому майбутньому ситуація може змінитися на краще.

 

  Однак, навіть у таких умовах - умовах мізерної заробітної плати, повної незахищеності, постійного тиску, штучно створеної недовіри суспільства – прокурори повинні виконувати свої обов’язки. Щоденно виконувати покладені на них законом функції, тим самим доказуючи українському суспільству, що це не внаслідок їхньої праці захмарно та безпідставно підвищуються тарифи на житло, електроенергію та газ, що це не внаслідок їхньої праці люди отримують мізерні заробітні плати та пенсії, що вчитель, лікар отримують малу заробітну плату не тому, що прокурор отримує більшу, а тому, що розкрадаються бюджетні кошти. Поки що високопосадові злодії перемогли у боротьбі, призначивши прокурорів винними у всіх негараздах у цій країні. Але народ України мудрий і все одно розбереться та зрозуміє, хто розкрадає багатство країни та робить її бідною. Ви ж своєю працею можете пришвидшити це розуміння. Мізерна заробітна плата, презирство, погрози розправою – це те, що може вас мотивувати до рішучих дій, до наведення ладу у цій країні. Будьте сміливими і впевненими приходячи на роботу.

 

  Нехай Ваші нащадки з гордістю та повагою будуть розказувати про вас як прокурорів, як захисників закону та прав людей!

 

  Зі святом вас, друзі!

 

Президент ВГО «Українська асоціація прокурорів»

Олександр Шинальський

 


Перейти до розділу
Новини Асоціації
ЗМІ про органи прокуратури
Вітання
2008 - 2024 Українська асоцiацiя прокурорiв. Усi права захищено.