На головну Карта сайту Написати нам   Перейти до авторизаціїАвторизацiя
Українська Англійська
Новини /
15.03.2016
Вітання Президента Асоціації з приводу 11-ої річниці Української асоціації прокурорів

 Шановні друзі!

 

   15 березня 2016 року виповнюється 11 років із дня реєстрації Міністерством юстиції України Всеукраїнської громадської організації «Українська асоціація прокурорів». 11 років тому українські прокурори, добровільно об’єднавшись у громадську організацію, проголосили основною її метою підтримку незалежності прокурора. Незалежності від впливу влади, політичних сил та так званих вищестоящих прокурорів. Визнавши, що єдиним керівником наших дій при виконанні службових обов’язків має бути тільки закон, ми протягом останнього десятиріччя ведемо безперестанну боротьбу за можливість працювати в рамках Закону та в інтересах народу України.

 

   Сьогодні боротьба за незалежність прокурорів стала як ніколи актуальною і запеклою. Тиск на прокурорів під час виконання ними службових обов’язків посилюється. Намагання втручатись у роботу прокурорів, змушувати їх приймати незаконні рішення стає звичайним явищем. Представники влади та різні політичні сили розглядають прокуратуру як власний інструмент для досягнення своїх цілей.

 

    Повальне скорочення, реформування, люстрація, принизлива, мізерна заробітна плата – ось елементи такого тиску і намагання перевести роботу прокурорів у систему ручного управління. Створення в уяві громадськості образу, винного в усіх негараздах країни: знищенні економіки, безробітті, підвищенні тарифів і таке інше.

 

    У цій надскладній ситуації вам, шановні колеги, усе-таки вдається бути прокурорами – особами, які присвячують своє життя служінню закону.

 

    Ми бажаємо вам бути мужніми та витриманими, гордими та честолюбними людьми, які люблять свою сім’ю, свій народ, свою країну. Наша Україна має і повинна бути багатою і щасливою, і в тому, що вона такою стане, буде і ваша заслуга.

 

За дорученням Виконавчого комітету
ВГО «Українська асоціація прокурорів»
Президент О. Шинальський


Перейти до розділу
Новини Асоціації
ЗМІ про органи прокуратури
Вітання
2008 - 2024 Українська асоцiацiя прокурорiв. Усi права захищено.