На головну Карта сайту Написати нам   Перейти до авторизаціїАвторизацiя
Українська Англійська
Новини з місць /
 
01.07.2008
 
Українська асоціація прокурорів прийняла участь у роботі круглого столу „Роль громадськості у реформуванні пенітенціарної системи”
 

Українська асоціація прокурорів прийняла участь у роботі круглого столу „Роль громадськості у реформуванні пенітенціарної системи”

 

2 червня 2005 року на запрошення Голови Правління Центру правової допомоги населенню „Громадський захисник” член Української асоціації прокурорів Олексій Ліляков взяв участь у роботі круглого столу на тему: „Роль громадськості у реформуванні пенітенціарної системи”.

 
У роботі круглого столу приймали участь представники зацікавлених державних інституцій – Державного департаменту України з питань виконання покарань, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства юстиції України, провідних наукових установ країни. Активну участь в роботі заходу прийняли представники громадських формувань, які опікуються питаннями реформування пенітенціарної системи, перш за все Товариства політв’язнів та жертв репресій, Жіночого правозахисного центру, Пенітенціарного товариства України тощо.
 
В ході гострої та відвертої розмови, учасники круглого столу констатували помітні позитивні зрушення у реформуванні пенітенціарної системи. В той же час, дотримання прав людини ще не стало приорітетом у діяльності кримінально-виконавчої системи, чинна нормативно-правова база діяльності пенітенціарної системи ще недосконала, по багатьох позиціях не відповідає міжнародним стандартам утримання ув’язнених.
 
Значної активізації та розширення потребує, на думку учасників заходу, взаємодія установи системи виконання покарань з неурядовими, громадськими організаціями та формуваннями з метою встановлення дієвого громадського контролю за дотриманням прав людини та європейських стандартів у діяльності пенітенціарної системи.
 
Позитивному вирішенню цих питань безумовно сприятиме активізація прокурорського нагляду за додержанням законів у пенітенціарних установах та закладах. „Принциповість та наполегливість прокурорів у відстоюванні законних прав та інтересів засуджених, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі розглядаються нами, прокурорськими працівниками, як неодмінна запорука досягнення мети кримінального покарання” – наголосив Олексій Ліляков.


 

Перейти до розділу

Коментарі
Для того щоб додати коментар, натистніть тут
2008 - 2024 Українська асоцiацiя прокурорiв. Усi права захищено.