На головну Карта сайту Написати нам   Перейти до авторизаціїАвторизацiя
Українська Англійська
Новини з місць /
 
14.12.2011
 
День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС
 

 

     Минуло чверть століття з дня аварії на Чорнобильській атомній електростанції – без перебільшення найстрашнішої катастрофічної події в історії нашої держави.


     Травень 1986 року та наступні за ним роки ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС стали справжнім випробуванням для багатьох тисяч людей – працівників станції, пожежних, військовослужбовців Збройних сил та Внутрішніх військ – тих, хто першими вступили у нерівний бій із смертельно небезпечними наслідками аварії, ціною власного життя та здоров’я відвернувши настання катастрофічних наслідків для життя та здоров’я мільйонів людей, непоправної шкоди довкіллю.

 

     Серед них достойне місце займали прокурори і слідчі, які забезпечували виконання функцій, покладених на органи прокуратури безпосередньо на території Чорнобильської атомної електростанції, в Чорнобилі, Прип’яті, на територіях, уражених шкідливими наслідками аварії.

 

     Завдяки мужності та героїзму, самовідданій праці працівників прокуратури – ліквідаторів аварії на ЧАЕС вдалося забезпечити законність як під час реалізації надзвичайних заходів, спрямованих на рятування людей, матеріальних цінностей, так і під час проведення подальшої роботи, спрямованої на відвернення та мінімізацію її шкідливих наслідків.

 

     Саме тому в цей день ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав життя, рятуючи світ від катастрофічних наслідків тієї страшної біди.

 

     Висловлюємо глибоку вдячність та щиру повагу нашим шановним колегам, які приймали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Від усього серця зичимо їм здоров’я, щастя та усіх земних благ. Упевнені – їх світлий подвиг ще багато років слугуватиме гідним прикладом для виховання нових поколінь прокурорських працівників!

 

Президент Української асоціації прокурорів,
учасник ліквідації наслідків аварії
на Чорнобильській АЕС
Олександр Шинальський

 

 


 

Перейти до розділу

Коментарі
Для того щоб додати коментар, натистніть тут
2008 - 2024 Українська асоцiацiя прокурорiв. Усi права захищено.