На головну Карта сайту Написати нам   Перейти до авторизаціїАвторизацiя
Українська Англійська
Радник юстицiї / «Радник юстиції» № 1 (8), лютий 2008 /

Зміст

 

 

Про результати участі представників Української асоціації прокурорів у конференції прокуратури Республіки Польща на тему: "Боротьба з правопорушеннями та злочинами економічного характеру, з урахуванням економічного характеру"
 

З 23 по 28 січня 2008 року у Республіці Польща з офіційним візитом перебувала делегація працівників органів прокуратури України на чолі з віце-президентом Української асоціації прокурорів - начальником Головного управління військових прокуратур Юрієм Війтєвим.


До складу делегації також входили начальник Головного управління нагляду за додержанням законів щодо прав і свобод та захисту інтересів держави Сергій Домбровський, начальник управління розгляду звернень та прийому громадян Антоніна Дисак, начальник організаційно-методичного відділу Головного управління військових прокуратур Іван Петришен, військовий прокурор Південного регіону України Микола Фещук, перший заступник прокурора Запорізької області Віктор Занфіров, заступник начальника відділу організації діловодства управління справами Оксана Хаблова, заступник начальника відділу статистичної інформації та аналітичної роботи організаційно-контрольного управління Ольга Кидисюк.


Українську делегацію тепло зустрічали Президент Польської асоціації прокурорів пан Кшиштоф Парульськи та інші польські колеги.


Українська делегація побувала у старинному замку "Racot" в 60 км від м. Познань. Польською стороною була організована екскурсія по кінному племінному заводу та надана можливість попробувати себе у верховій їзді.


Під час візиту українські прокурори ознайомилися з роботою Познанської апеляційної прокуратури, з величезною цікавістю взяли участь в оглядовій екскурсії визначними історичними та культурними місцями міста Познань.


Делегація прийняла участь у роботі конференції (місто Закопане), організованою Польською Асоціацією прокурорів на тему: "Боротьба з правопорушеннями та злочинами економічного характеру".

 

 


Відкрив конференцію та привітав її учасників Президент Польської асоціації прокурорів пан Кшиштоф Парульськи, який представив своїх колег, а також членів Української делегації.


У своїй промові пан Кшиштоф Парульськи акцентував увагу присутніх на сутності правопорушень та злочинів економічного характеру, особливо тих, які скоюють організовані злочинні угрупування.


У ході конференції з доповідями виступали і інші польські колеги.


Зокрема, доктор Генріх Новицький зупинився на змінах в законодавстві щодо охорони громадського правопорядку в Європейському Союзі.


Прокурор Казімеш Олєйнік, приймаючи участь у роботі конференції, у своєму виступі більш детально зупинився на злочинних схемах здійснення фінансових шахрайств.


Доктор Павел Гланц висвітлив практичні аспекти щодо безпеки прокурора.


Прокурор Єжи Скорупка при обговоренні питань, пов'язаних з правопорушеннями економічного характеру, з урахуванням норм законодавства публічного порядку запропонував розробити методику ведення слідства, особливо щодо розслідування злочинів у сфері економіки. Зупинився на проблемах, що пов'язані з діяльністю прокурора, який здійснює розслідування справ цієї категорії впродовж тривалого часу.


26 січня 2008 року, підкреслюючи особливу увагу нашої держави до організації міжнародного співробітництва та діяльності Польської і Української асоціацій прокурорів, на конференції з доповіддю виступив віце-Президент Української асоціації прокурорів - начальник Головного управління військових прокуратур Генеральної прокуратури України Юрій Війтєв. У своєму виступі він висвітлив роль органів військової прокуратури щодо здійснення нагляду за додержанням законодавства службовими особами військових установ і організацій, злочинами у економічно-фінансовій сфері у Збройних Силах України, навів приклади вчинення злочинів в економічній сфері.


27 січня 2008 року представники Української асоціації прокурорів також побували на гірськолижній базі поблизу м. Закопане.


Президент Польської асоціації прокурорів пан Кшиштоф Парульськи підвів підсумки роботи конференції та вручив сертифікати її учасникам.

 

 

Перейти до розділу

2008 - 2024 Українська асоцiацiя прокурорiв. Усi права захищено.