На головну Карта сайту Написати нам   Перейти до авторизаціїАвторизацiя
Українська Англійська
Радник юстицiї / «Радник юстиції» № 1 (8), лютий 2008 /

Зміст

 

 

Візит делегації Української асоціації прокурорів до Чеської Республіки
 

З 21 по 25 листопада 2007 року на запрошення Асоціації прокурорів Чеської Республіки делегація Української асоціації прокурорів у складі віце-президента Асоціації, начальника відділу статистичної інформації Генеральної прокуратури України Олени Жукової, члена виконкому Асоціації, заступника начальника Головного управління нагляду за додержанням законів щодо прав і свобод та захисту інтересів держави Генеральної прокуратури України Наталії Шестакової, голови Одеського обласного осередку Асоціації, першого заступника прокурора Одеської області Михайла Чорного та членів Асоціації - ректора Національної академії прокуратури України Григорія Середи та прокурора Луганської області Юрія Ударцова відвідала із дружнім візитом Чехію.


За програмою візиту українська делегація перебувала у столиці країни Празі, містах Кромериж, Валтіце та Брно.


Під час візиту члени делегації зустрічалась із Головним прокурором Праги, Верховним прокурором в Празі паном Властимілом Рампула, Президентом Асоціації прокурорів Чеської Республіки паном Петром Циганеком та членами виконавчого комітету Асоціації. Сторони обмінялись інформацією щодо діяльності органів прокуратури обох країн, проблемами, що виникають у протидії злочинності та досвідом їх вирішення, обговорили перспективи зміцнення контактів між асоціаціями прокурорів. Окремою частиною візиту було ознайомлення із роботою Юридичної Академії Чеської Республіки, що знаходиться у місті Кромериж, і яка готує суддів і прокурорів для судової системи. Члени делегації зустрічались із директором Академії паном Антоніном Комендою, його заступником пані Ренатою Вистрчіловою, обмінялись досвідом у галузі підготовки та підвищення кваліфікації прокурорських кадрів та обговорили можливість співробітництва. Українські гості ознайомились із умовами роботи, навчання та проживання викладачів, студентів та слухачів Юридичної Академії. Ректорами Національної академії прокуратури України Григорієм Середою та Юридичної Академії Антоніном Комендою було підписано декларацію про партнерство.

 

Також під час візиту українські прокурори побували у деяких визначних та історичних місцях у Празі та інших містах перебування делегації.


По завершенні візиту члени делегації тепло подякували Асоціації прокурорів Чехії за дружній візит, за надану можливість зустрітися і обмінятися досвідом із колегами з чеської прокуратури та Юридичної Академії.
 

 

Перейти до розділу

2008 - 2024 Українська асоцiацiя прокурорiв. Усi права захищено.