На головну Карта сайту Написати нам   Перейти до авторизаціїАвторизацiя
Українська Англійська
Новини Асоціації /
 
25.02.2014
 
Звернення Президента Української асоціації прокурорів Олександра Шинальського
 


 

Шановні колеги, друзі!

 

 

Весна, яка приходить в Україну, несе тепло, свіжий вітер, нове життя. Але не тільки природа прокидається від зимового сну. Прокидається країна,  в якій ми живемо і працюємо. Прокидається важко, втрачаючи як дерево молоді гілки, одночасно скидаючи з себе старе листя та паразитів.

 

У країни та її людей є чудовий шанс стати сильними, заможними, щасливими.

 

Ви, шановні колеги, друзі, знаєте, що для цього треба робити.

 

Особливо важливо для вас, людей, які стоять на сторожі закону, бути сьогодні справедливими, стриманими і найголовніше – перестати боятися.

 

Боятися не за сумлінне виконання своїх обов’язків, а боятися як зовнішнього, так і внутрішнього тиску на вас.

 

Ви повинні зрозуміти, що вас можуть підтримати і громадські організації, і суспільство, якщо ви самі зробите дії, спрямовані на недопущення порушень закону, прав людей і в першу чергу ваших прав, як осіб, яким Держава довірила захищати закон.

 

Якщо ми не в змозі захистити свою прокурорську незалежність, ми тим більше не зможемо захистити закон.

 

22 травня 2012 року рішенням колегії Генеральної прокуратури  України була фактично заборонена діяльність Всеукраїнської громадської організації «Українська асоціація прокурорів».

 

На фоні визначних успіхів першої в Україні громадської організації прокурорів у вихованні молодого покоління прокурорських працівників, активної взаємодії з організаціями чорнобильців та афганців, активної діяльності у міжнародних організаціях і проведення міжнародних конференцій на найвищому рівні, керівництво Генеральної прокуратури України зробило висновок про те, що працівники прокуратури не можуть бути членами Української асоціації прокурорів – організації, яка на їх думку заважає одноособовому керівництву органами прокуратури.

 

Протягом кількох днів травня 2012 року, під тиском, були написані тисячі заяв про вихід працівників органів прокуратури з лав асоціації. В той час, ми отримали сотні телефонних дзвінків, провели десятки зустрічей з нашими колегами зі всієї України.

 

Для багатьох з вас вибір був важкий – бути членом громадської організації, або залишитися без роботи. Ми з розумінням поставилися до ситуації, яка склалася тоді.

 

Хоча, ще протягом довгого часу, до нас приходили офіційні запити від керівництва Генеральної прокуратури про термінове подання списків осіб, які не вийшли з лав асоціації, із зазначенням ваших прізвищ та адрес, а таких є дуже багато.

 

Ми не кажемо особам, які намагалися знищити громадську організацію – «Бог вам суддя!». За свої дії треба відповідати не тільки перед Богом, але і перед тими, кого вони принизили, грубо порушуючи Конституцію України.

 

Шановні колеги, друзі!

 

Виконавчий комітет ВГО «Українська асоціація прокурорів» 25 травня 2012 року прийняв рішення про те, що ураховуючи, що заяви про вихід з асоціації були написані під тиском з боку посадових осіб, термін перебування членів асоціації негайно поновити після надходження звернень про відкликання заяв.

 

Кожен з вас, хто продовжує вважати себе членом Української асоціації прокурорів, може повідомити про це у офіс асоціації для поновлення членства. У разі втрати посвідчення члена асоціації, необхідно подати заяву про видачу нового.

 

У цей нелегкий для країни і для органів прокуратури час, Українська асоціація прокурорів буде прикладати всі свої зусилля для сприяння органам прокуратури виконанню своїх завдань, відновленню позитивного іміджу органів прокуратури України.

 

 

 

За дорученням Виконавчого комітету

Президент

ВГО «Українська асоціація прокурорів»

                                                                                                                                                                Олександр Шинальський

 


 

Перейти до розділу

Коментарі
Для того щоб додати коментар, натистніть тут
2008 - 2024 Українська асоцiацiя прокурорiв. Усi права захищено.