На головну Карта сайту Написати нам   Перейти до авторизаціїАвторизацiя
Українська Англійська
Новини /
29.11.2019
Привітання з Днем працівників прокуратури України

 Шановні колеги!

 

 Першого грудня ми за традицією святкуємо день працівників прокуратури України. І хоча усіх нас об’єднує  високе звання прокурора, цей день ми зустрічаємо з різними проблемами та думками. Дехто готується до чергових тестів та співбесід, дехто знайомиться з наказами про звільнення, хтось на часі готує позов до суду, а хтось уже чекає на судове рішення. Звільнені на пенсію намагаються отримати довідки  та все ж домогтися належних їм по закону пенсій. І поряд з цим, значна частина наших колег продовжує виконувати свої прокурорські обов’язки, знаючи наперед, що їх чекають ті ж самі проблеми. 

 

 Напевно, всіх нас цікавить одне питання: чому держава, яка прийшла до висновку, що їй потрібен такий орган, як прокуратура, а відповідно, і прокурори, держава, яка навіть встановила професійне свято для цих людей, завдає їм таких випробувань та знущань? Відповідь на це запитання знайти важко, і, насамперед, тому, що важко знайти того, кому його можна адресувати.

 

 Закрадається думка про те, що прокуратура і працюючі в ній прокурори створені не для виконання передбачених Конституцією та Законами України функцій, а для того, щоб бути черговими винуватцями всіх бід у країні - великих цін на газ, відсутності коштів у Пенсійному фонді, вирубці лісів, розкраданні бюджетних коштів, масовій еміграції і т. ін.

 

 Знову і знову змінюється керівник Генеральної прокуратури, знову і знову проходять так зване очищення прокурори та змінюють старі обличчя на нові, але в кінцевому результаті все як завжди - незаконне звільнення та боротьба в судах за поновлення або за пенсію.

 

 Можливо, пора закінчувати епоху очищень та зміни облич?

 

 Можливо, людям, які з періодичністю у п’ять років приходять до керівництва Державою час зрозуміти, що допоки прокурорам будуть ставити завдання, телефонувати, проводити наради, брати на контроль і т. ін., ніякі реформи чи оновлення не спрацюють.

 

 Допоки Генеральний прокурор, жорстко прив’язаним до влади, що його призначила, буде щохвилинно оглядатися на цю саму владу, він буде виконувати не закони, а її вказівки через страх бути відправленим у відставку.

 

 Допоки прокурори будуть думати про те, як пройти чергове оновлення (очищення) замість того, щоб виконувати свою дуже нелегку роботу, залишаючись упевненими в своєму службовому і життєвому стані, всілякі нові хвилі та нові обличчя будуть тільки погіршувати ситуацію. На жаль, як свідчить досвід останніх десятиліть, не від нас з вами, шановні колеги, залежать зміни у роботі правоохоронної системи держави, на які вже давно очікує суспільство. Вже мільйони українців, визнавши безперспективною боротьбу за нормальне людське життя, залишили Україну.

 

 Сьогодні хочеться висловити слова глибокої подяки тим, хто незважаючи на тиск, приниження, загрозу бути звільненим, продовжує виконувати свою нелегку прокурорську роботу. Хочеться висловити слова підтримки тим, хто бореться у судах проти незаконних звільнень, а також тим, хто бореться за отримання належної по закону пенсії. Дуже хочеться мати надію на те, що правда і закон будуть на вашому боці.

 

 Шановні колеги! Бажаю всім вам міцного здоров’я! Щастя і миру вам і вашим родинам!

 

 З днем працівників прокуратури!

 

 Президент ВГО «Українська асоціація прокурорів»

 

 Олександр Шинальський


Перейти до розділу
Новини Асоціації
ЗМІ про органи прокуратури
Вітання
2008 - 2024 Українська асоцiацiя прокурорiв. Усi права захищено.