На головну Карта сайту Написати нам   Перейти до авторизаціїАвторизацiя
Українська Англійська
Дiяльнiсть /
 
18.11.2008
 
Завершила свою роботу Четверта регіональна конференція для прокурорів держав Центральної і Східної Європи та Середньої Азії
 

13 листопада 2008 року у місті Львові завершила свою роботу Четверта регіональна конференція для прокурорів держав Центральної і Східної Європи та Середньої Азії, яка проводилася Української асоціацією прокурорів спільно з Генеральною прокуратурою України та Міжнародною Асоціацією Прокурорів та була присвячена темі «Прокурор і права людини».

 

Участь у її роботі взяли понад 100 учасників з 21 країни світу, а також представники 5 міжнародних організацій.

 

  

У рамках форуму учасники конференції обговорили міжнародні стандарти та підходи окремих держав до визначення ролі і місця прокуратури у системі захисту прав і свобод людини, а також повноваження прокурорів у цій сфері при здійсненні кримінального провадження і виконанні покарань.

 

З вітальною промовою, яку виголосив заступник начальника Головного управління Секретаріату Президента України Віктор Кощинець, до учасників конференції звернувся Президент України Віктор Ющенко. Він, зокрема, наголосив, що тема нинішнього форуму «Прокурор та права людини» безумовно актуальна для кожної демократичної країни. Захист соціально-економічних, політичних та особистих прав і свобод людини та громадянина, гарантованих національним та міжнародним законодавством, є головним завданням органів прокуратури. Президент України висловив упевненість в тому, що конференція сприятиме обміну передовим міжнародним досвідом, визначенню існуючих проблем у сфері прокурорської діяльності та пошуку науково - обґрунтованих та ефективних шляхів їх вирішення.

 

 

З цікавими та змістовними доповідями перед учасниками конференції також виступили Генеральний Секретар Міжнародної Асоціації Прокурорів пан Хенк Маркуарт Шольтц, Генеральний радник Міжнародної Асоціації Прокурорів пані Елізабет Хов, сенатор Міжнародної Асоціації Прокурорів пан Вернер Ротт, Генеральний прокурор Вірменії пан Агван Овсепян, радник департаменту юстиції США пан Девід Льюіс, Урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини пан Юрій Зайцев, начальник управління правового забезпечення Генеральної прокуратури України пан Євген Бурдоль, прокурор Львівської області пан Олексій Баганець, Секретар Української асоціації прокурорів Ігор Артеменко та інш.

 

 

В ході роботи конференції нашим шановним гостям також була запропонована цікава та змістовна екскурсійна програма видатними пам’ятками історії, культури та архітектури Львівщини. Перед учасниками та гостями конференції виступили професійні та аматорські художні колективи, які ознайомили наших шановних колег з творчими надбаннями столиці Західної України.

 

 

 

Українська асоціація прокурорів висловлює щиру подяку особисто прокурору Львівської області панові Олексію Баганцю та очолюваному ним колективу за їх плідні зусилля, спрямовані на організацію та проведення конференції на найвищому рівні.

 

Учасники конференції одноголосно затвердили підсумковий документ, який закріпив та підкреслив ключову роль прокуратури та прокурорів у захисті прав та свобод людини і громадянина.

 

З текстом підсумкового документу конференції можна ознайомитися тут.


 

Перейти до розділу

2008 - 2024 Українська асоцiацiя прокурорiв. Усi права захищено.