На головну Карта сайту Написати нам   Перейти до авторизаціїАвторизацiя
Українська Англійська
Дiяльнiсть /
 
25.09.2009
 
Завершила роботу Чотирнадцята щорічна конференція та Загальні збори Міжнародної асоціації прокурорів
 

           5 вересня 2009 року у місті Києві у конференц-залі готелю «Дніпро» відбулося засідання Виконавчого комітету Міжнародної асоціації прокурорів, участь в якому прийняли представники керівного органу Асоціації із усіх регіонів світу. Засідання пройшло під головуванням Президента Міжнародної асоціації прокурорів Франсуа Фаллетті, а також Генерального секретаря МАП Хенка Маркуарта Шольтца, Генерального радника МАП Елізабет Хау та заступника Генерального прокурора України, президента Української асоціації прокурорів Олександра Шинальського. У ході роботи був заслухний звіт про роботу Асоціації у 2008-2009 роках, розглянуті питання вступу до лав Асоціації нових організаційних членів, а також затверджені плани роботи на наступні роки. Визначено, що наступне засідання Виконавчого комітету МАП відбудеться у місті Прага ( Чеська Республіка).

 

 

 

           10 вересня 2009 року завершила свою роботу Чотирнадцята щорічна конференція та Загальні збори Міжнародної асоціації прокурорів, які проходили у Києві з 6 вересня в приміщенні Центру ділового та культурного співробітництва „Український Дім".

 

           Загалом у конференції взяли участь понад 360 учасників із 75 країн світу та 8 міжнародних організацій. Серед інших учасників на конференцію прибули 34 Генеральних прокурори та 13 заступників Генеральних прокурорів країн. Робота конференції була побудована у форматі пленарних та робочих засідань, під час яких із докладами виступили більше 33 прокурорів. Основними темами для обговорення стали: досягнення успіху в діяльності прокурора та критерії її оцінки, удосконалення системи органів прокуратури – запорука ефективного розслідування кримінальних справ, заміна позбавлення волі іншими примусовими заходами, ювенальна юстиція та інші. Крім того, одне із засідань конференції зібрало учасників за регіональним принципом, під час якого керівники відомств обговорили проблемні питання у сфері кримінальної юстиції в певному регіоні.

 

           Наприкінці роботи конференції її учасникам була презентована 15-та Щорічна конференція та Загальні збори МАП, які пройдуть восени наступного року у місті Гаага (Нідерланди). Учасники були також запрошені і до Аргентинської Республіки, яка прийматиме чергову регіональну конференцію МАП.

 

            Генеральний секретар МАП Хенк Маркуарт Шольтц та Президент Української асоціації прокурорів Олександр Шинальський висловили щиру вдячність за участь в організації та проведенні конференції волонтерам – студентам київських вищих учбових закладів та вручили їм відповідні сертифікати Міжнародної асоціації прокурорів.

 

 

 

           У рамках заходу керівництвом Генеральної прокуратури України та Української асоціації прокурорів були проведені двосторонні зустрічі з делегаціями країн, очолюваних Генеральним прокурором Республіки Казахстан, Генеральним Аторнеєм Британії, заступником Генерального прокурора США, заступником Генерального прокурора Китайської Народної Республіки. Підписані Меморандуми про співробітництво із Генеральною прокуратурою Королівства Нідерландів та Генеральною прокуратурою автономного міста Буенос-Айрес (Аргентинська Республіка).

 

 

 

 

           В рамках роботи конференції нашим шановним колегам з різних країн світу була запропонована цікава та змістовна культурна та ознайомча програма. Серед її заходів – відвідання Києво-Печерської Лаври, музею під відкритим небом Пирогово, Національного меморіального комплексу Великої Вітчизняної війни, оглядова екскурсія містом «Київ золотоверхий», відвідання Чорнобильської АЕС тощо. В теплій, товариській обстановці пройшли також і передбачені програмою вечірні прийоми від імені Генерального прокурора України, Української асоціації прокурорів, Міжнародної асоціації прокурорів, які супроводжуватися виступами майстрів мистецтв та художніх колективів.

 

 

 

           Учасники та гості Чотирнадцятої щорічної конференції та Загальних зборів Міжнародної асоціації прокурорів високо оцінили зусилля організаторів цього поважного заходу. Виключно схвальна оцінка роботи, проведеної організаційним комітетом конференції прозвучала в заключних словах Президента та Генерального секретаря Міжнародної Асоціації Прокурорів. Навіть після закінчення роботи конференції на адресу Президента Української асоціації прокурорів надходять численні листи від учасників з різних країн світу, в яких висловлюється щира подяка Генеральній прокуратурі України та Українській асоціації прокурорів за зразковий рівень проведення заходу.

 

           Проведення заходу такого рівня в Україні утверджує авторитет нашої держави в цілому та органів прокуратури України зокрема на міжнародній арені як таких, що здійснюють послідовні кроки на шляху до вдосконалення прокурорської діяльності та подолання злочинних проявів в усіх сферах життя суспільства.

 

           З докладним фоторепортажем про роботу конференції можна ознайомитися тут.


 

Перейти до розділу

2008 - 2024 Українська асоцiацiя прокурорiв. Усi права захищено.