Home Site map Contact us   Go to AuthorizationAuthorization
Ukrainian English
Activity /
 
19.04.2005
 
Visit of the President of the Ukrainian Association of Prosecutors Oleksandr Shynalskyi to the Hungarian Republic took place
 

30 – 31 березня 2005 року на запрошення Угорської Асоціації Прокурорів Президент Української Асоціації Прокурорів Олександр Шинальський відвідав Угорську Республіку.

 

В ході візиту О. Шинальський зустрівся з Генеральним прокурором Угорської Республіки паном Петером Полт, отримав змогу докладно поспілкуватися з Президентом Угорської Асоціації Прокурорів паном Тамашем Фунай та віце-президентом цієї ж Асоціації та одночасно віце-президентом Міжнародної Асоціації Прокурорів паном Ласло Венцл.

 

 

Предметом обговорення в ході згаданих зустрічей став обмін досвідом щодо створення громадських організацій прокурорів, обговорення поглядів та думок присутніх щодо основних засад діяльності, перспектив розвитку таких організацій тощо.

 

Президент Української Асоціації Прокурорів уважно ознайомився з більш ніж десятирічним досвідом діяльності Угорської Асоціації Прокурорів, приділивши особливу увагу питанням організації фінансування поточної діяльності та перспективних проектів Асоціації, організаційній структурі Асоціації, досвіду налагодження Асоціацією взаємовідносин та плідного співробітництва з Генеральної прокуратурою Угорської Республіки.

 

Практичним результатом цього візиту є не лише взаємозбагачуючий досвід, а і низка конкретних домовленостей про продовження співробітництва. Так, Президент Української Асоціації Прокурорів Олександр Шинальський запросив угорських колег до участі в роботі першої міжнародної конференції Української Асоціації, яка пройде в Києві  10-13 травня 2005 року. На сьогодні участь угорської делегації в роботі конференції вже підтверджено. Окрім того, сторони дійшли згоди та обмінялися запрошеннями щодо організації відпочинку членів Асоціацій в Угорщина та в Україні.

 

Керівники Угорської Асоціації Прокурорів висловили підтримку Українській Асоціації у її вступі до Міжнародної Асоціації Прокурорів та запевнили, що і надалі підтримуватимуть усі міжнародні зусилля української сторони, спрямовані на утвердження верховенства права, підвищення авторитету органів прокуратури тощо.


 

Go to category

2008 - 2024 2008 Ukrainian association of prosecutors. All rights reserved.